Datasikkerhet på hjemmekontor

Arbeidshverdagen for mange befinner seg nå på hjemmekontor og det er derfor ekstra viktig å tenke på datasikkerhet. Her er noen tips fra oss! 

Datasikkerhet i eAccounting

Digitale løsninger har kommet for å bli og datasikkerhet er med det viktigere enn noen gang. Les hvordan du kan jobbe med dette i eAccounting.

Fallgruvene ved å føre regnskap med regneark

Mange ønsker fremdeles å føre regnskap med regneark. Er du en av dem? Daniel belyser argumentene for å investere i et regnskapsprogram i stedet for.

For nybegynnere: 5 tips til eAccounting

Silje Reistad gir deg noen god tips om hvordan du kan håndtere regnskapet selv i eAccounting.

Forskuddsskatt kan bli kostbar felle for nybegynnere

Om du driver som en selvstendig næringsdrivende (ENK) eller er deltaker i ansvarlig selskap (ANS), har du ingen arbeidsgiver som står for trekk og innbetaling av skatten. I stedet er…

eAccounting første regnskapsprogram i Norden på Zapier

Registrerer du samme informasjon i flere løsninger? Da er det på tide å slutte med dobbeltarbeid. eAccounting er nå tilgjengelig som en app på Zapier - en plattform som enkelt…

Fradrag for merverdiavgift på el-sykkel

Vurderer du å handle inn el-sykkel eller ståhjuling til bedriften? Les hva Skattedirektoratet sier om fradragsrett for inngående merverdiavgift.

Korrekt behandling av fakturaer fra utlandet

Omsetning mellom næringsdrivende kan være utfordrende. I dette innlegget ser vi på de krav skattemyndighetene stiller til korrekt håndtering av fakturaer fra utlandet gjennom bokføringsloven og merverdiavgiftsloven.

Regler for lån i eget aksjeselskap

Lån i eget aksjeselskap har vært viet mye oppmerksomhet fra skattemyndighetenes side.

Alt om likviditetsstyring – slik får du kontroll på bedriftens penger

God likviditet er like viktig som resultatene dine. Lær om likviditetsstyring, likviditetsbudsjett og prognoser – rett og slett alt du trenger å vite for å styre likviditeten i riktig retning.

Skattemessig behandling av tilskudd og stipender

Du må vanligvis betale skatt på tilskudd og stipender du får til bedriften din, men det finnes unntak også her.

Unngå å miste fradragsrett for merverdiavgift

Det er strenge krav til hvilke fakturaer som gir fradrag, og risikoen for tilleggsavgift er høy dersom det er formelle feil ved inngående fakturaer.

5 tips til deg som ønsker å starte egen bedrift

Et nyetablert foretak vil alltid stå overfor en rekke utfordringer og fallgruver. Men kjenner du til de viktigste, er det slett ikke så vanskelig å unngå farene som truer.