Forretningsplan – noe for meg?

Har du en god idé, men vet ikke helt hvor du skal starte? Har du etablert bedrift uten å ane hvor du er på vei? En forretningsplan er et verktøy…

7 tips for å sette riktig pris når du starter egen bedrift

Det er viktig å sette riktig pris når du starter egen bedrift. Her er noen tips for å hjelpe deg med å sette riktig pris!

Småbedrifter frustrerte over manglende verktøy for lagerstyring

Over 68.000 småbedrifter driver med varehandel i Norge i dag. Med tilgang til gode nettbaserte verktøy for hjemmesider, faktura og regnskap, samt enkel tilgang til varer fra hele verden driver…

Datasikkerhet på hjemmekontor

Arbeidshverdagen for mange befinner seg nå på hjemmekontor og det er derfor ekstra viktig å tenke på datasikkerhet. Her er noen tips fra oss! 

Datasikkerhet i eAccounting

Digitale løsninger har kommet for å bli og datasikkerhet er med det viktigere enn noen gang. Les hvordan du kan jobbe med dette i eAccounting.

Nå kan du enklere få innsyn i Aa-registeret

NAV har nå lansert en ny tjeneste for å enkelt hente ut opplysninger fra Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret! 

Fallgruvene ved å føre regnskap med regneark

Mange ønsker fremdeles å føre regnskap med regneark. Er du en av dem? Daniel belyser argumentene for å investere i et regnskapsprogram i stedet for.

For nybegynnere: 5 tips til eAccounting

Silje Reistad gir deg noen god tips om hvordan du kan håndtere regnskapet selv i eAccounting.

Forskuddsskatt kan bli kostbar felle for nybegynnere

Om du driver som en selvstendig næringsdrivende (ENK) eller er deltaker i ansvarlig selskap (ANS), har du ingen arbeidsgiver som står for trekk og innbetaling av skatten. I stedet er…

eAccounting første regnskapsprogram i Norden på Zapier

Registrerer du samme informasjon i flere løsninger? Da er det på tide å slutte med dobbeltarbeid. eAccounting er nå tilgjengelig som en app på Zapier - en plattform som enkelt…

Fradrag for merverdiavgift på el-sykkel

Vurderer du å handle inn el-sykkel eller ståhjuling til bedriften? Les hva Skattedirektoratet sier om fradragsrett for inngående merverdiavgift.

Korrekt behandling av fakturaer fra utlandet

Omsetning mellom næringsdrivende kan være utfordrende. I dette innlegget ser vi på de krav skattemyndighetene stiller til korrekt håndtering av fakturaer fra utlandet gjennom bokføringsloven og merverdiavgiftsloven.

Regler for lån i eget aksjeselskap

Lån i eget aksjeselskap har vært viet mye oppmerksomhet fra skattemyndighetenes side.

Alt om likviditetsstyring – slik får du kontroll på bedriftens penger

God likviditet er like viktig som resultatene dine. Lær om likviditetsstyring, likviditetsbudsjett og prognoser – rett og slett alt du trenger å vite for å styre likviditeten i riktig retning.

Skattemessig behandling av tilskudd og stipender

Du må vanligvis betale skatt på tilskudd og stipender du får til bedriften din, men det finnes unntak også her.

Unngå å miste fradragsrett for merverdiavgift

Det er strenge krav til hvilke fakturaer som gir fradrag, og risikoen for tilleggsavgift er høy dersom det er formelle feil ved inngående fakturaer.

5 tips til deg som ønsker å starte egen bedrift

Et nyetablert foretak vil alltid stå overfor en rekke utfordringer og fallgruver. Men kjenner du til de viktigste, er det slett ikke så vanskelig å unngå farene som truer.