5 datasikkerhetstips for små bedrifter

Din datasikkerhet bør være i høysetet

I henhold til Security Magazine rammer 70 prosent av angrepene små bedrifter. Dette viser hvorfor datasikkerhet bør få din fulle oppmerksomhet og være av høyeste prioritet for bedriften din. Tar du de rette forholdsreglene reduserer du risikoen kraftig for at bedriften din blir utsatt for sikkerhetsbrudd.

Disse forholdsreglene er helt essensielle, spesielt med tanke på at elektroniske enheter som smarttelefon, nettbrett og datamaskin har blitt en viktig del av hverdagen vår. Samtidig som disse hjelpemidlene har gjort det enklere og mer effektivt for oss å kommunisere med hverandre, øker de også sikkerhetsrisikoen og bekymring rundt personvern og sikkerhet.

Det finnes ingen strategier som gir deg garanti for å unngå sikkerhetsbrudd, men her er fem forholdsregler du kan ta for å hjelpe deg med å beskytte bedriften din.

Les også: Datasikkerhet i eAccounting

Topp 5 tips for datasikkerhet

1. Benytt sterke passord og bytt dem ut regelmessig

Regelmessig oppdatering av passord er en av de enkleste og mest effektive måtene å beskytte bedriften din på. Bruk en kombinasjon av både små og store bokstaver, i tillegg til tall og symboler. Da blir passordet ditt vanskeligere å gjette og vanskeligere å hacke. Alternativt kan du vurdere å bruke en “password manager”-app som automatisk oppretter og lagrer nye passord for deg jevnlig.

2. Logg av og lås

Logg deg alltid av og lås datamaskinen. Dette hindrer uvedkommende i å få tilgang til dine personlige filer og data. Samme sak gjelder også for andre enheter som smarttelefon og nettbrett. I tillegg bør du unngå å bruke en offentlig datamaskin til arbeid som er kritisk for bedriften din. Disse maskinene kan enkelt hackes. Om du må bruke en offentlig datamaskin, sørg for å ha en https-tilkobling mot internett.

3. Bruk et sikkert trådløst nettverk

Bruk passordbeskyttelse på ditt trådløse nettverk. Uten dette er du et enkelt bytte. Unngå å bruke ubeskyttede nettverk, logg deg alltid inn og koble til trygge og sikre nettverk.

4. Oppdater din programvare

Dette er en enkel måte å holde seg beskyttet på, og ditt fremste forsvar mot skadelige angrep. Ha derfor alltid et oppdatert antivirus-program på plass. Mange bedrifter ignorerer disse oppdateringene, og blir dermed mer sårbare mot de mest alvorlige angrepene. Antivirus-programvare bør være en selvfølge for bedriften din, og gjør mye mer enn å bare beskytte deg mot virus. Den beskytter både din identitet og din bedrift, i tillegg til å forhindre svindelforsøk når du handler på nett.

5. Backup

Sørg for å alltid ha oppdatert backup av dine system og data. Om du bruker en nettbasert løsning som eAccounting blir backup gjort for deg automatisk. Velger du en kjent og pålitelig leverandør får du en tryggere service, siden mange av disse sikkerhetstiltakene blir ivaretatt for deg.

Billigere å forhindre et sikkerhetsproblem enn å fikse det

Faren for et sikkerhetsbrudd er høyst reelt, men du kan gjøre mye for å forebygge at det skjer.

Som eier av en bedrift forstår vi at dine data er blant dine mest verdifulle eiendeler. Derfor har vi et sterkt fokus på sikkerhet, personvern, åpenhet og samsvar med regelverk – som du kan lese mer om på vårt Trust Centre. Personvernforordningen (GDPR – General Data Protection Regulation) er også et sikkerhetstema vi tar veldig på alvor.

Vi håper disse datasikkerhetstipsene kan hjelpe deg med å beskytte bedriften din mot sikkerhetsbrudd.

Trenger du et regnskapsprogram?

Prøv eAccounting gratis i 30 dager. Helt uforpliktende!