5 råd: Vår skattemodul = din fordel

Det er flere endringer for næringsdrivende. Både når det kommer til skattemelding og rapportering av næringsinntekt. Flere tusen AS med enkle forhold, som til nå har levert Næringsrapport Skatt når de skal rapportere skatt og årsoppgjør, vil miste denne muligheten. 

Tips: Føre regnskap selv? Her er 8 steg

Men, før panikken kommer: Det er derfor eAccounting finnes, og har utviklet moduler som skal hjelpe deg med regnskapet og innsending til myndighetene. På den måten kan du senke skuldrene og la modulen og systemet hjelpe deg.  

– Man sparer mye tid på å bruke et system, sier Cecilie Sofie Fjellholt som er product manager i eAccounting. 

4 råd for vellykket innsending

1) Rydd i regnskapet og gå over alle poster.

2) I eAccounting er det en sjekkliste hvor du enkelt kan se over at alt er i orden. Denne finner du under fanen regnskap, deretter under årsavslutning.

2) Ved å legge inn skattemodulen nå, blir du kjent med systemet i god tid før innsending av skattemeldingen til myndighetene. Denne modulen hjelper deg å fylle ut tallene i regnskapet, som du skal rapportere inn. 

3) Send en oversikt til regnskapsføreren din om du er usikker på resultatet, og at alt er i orden. På den måten viser du også myndighetene at du ønsker å gjøre det riktige. 

4) Ikke vent for lenge med å sende. Fristen for innsending er 31. mai, men det blir mulig å sende inn tidligere. Det er sjelden man angrer på å være i forkant, og du slipper stress og slurvete arbeid før innsending.

Det er også mulig å fylle inn skattemeldingen uten modulen, da er det viktig at du går over alle poster og sørger for at de ligger på riktig sted. Dette kan være en tidkrevende jobb, og er viktig å få riktig. På den måten får du regnet riktig skattegrunnlag for bedriften – så du ikke betaler for mye eller for lite skatt.

Les også: Slik skiller du deg ut blant dine konkurrenter

Den nye skattemodulen

I fjor fikk eAccounting en splitter ny skattemodul, en forbedret versjon med et mål; å hjelpe deg med innleveringen. Etter å mottatt innspill fra brukerne av regnskapsprogrammet, ble den nye versjonen lansert. Den er tilgjengelig for innlevering av skatt og årsregnskap, og det er lagt inn mer funksjonalitet, samt et rapportsenter. 

Å levere årsoppgjør er noe alle bedrifter må, og fra i år anbefales det at alt innrapporteres fra et økonomi- eller årsoppgjørssystem. I tillegg vil de nevnte endringene i skjemaene gjøre det enklere for deg å rapportere inn skattemelding og næringsoppgave neste år.

Flere skjemaer

Modulen inneholder alle de vanligste skjemaene. Om du har brukt skattemodulen tidligere vil du også oppdage at det har kommet til noen nye skjemaer, hvor tallene hentes fra regnskapet, og du sender enkelt skjemaene og årsregnskapet.

Lykke til!

Kilde: Cecilie Sofie Fjellholt, product manager og jobber med årsoppgjør.

Skrevet av Silje Reistad.

Trenger du et regnskapsprogram?

Prøv eAccounting gratis i 30 dager. Helt uforpliktende!