Bytte regnskapsprogram

Er du en av de som vurderer å bytte regnskapsprogram, men er usikker på hvordan det egentlig fungerer? Eller kanskje lurer på om du kan bytte regnskapsprogram midt i året? Det er ikke så komplisert som mange tror, og mye er gjort på 1-2-3. Vi tar deg gjennom det viktigste du må tenke på når du skal bytte regnskapsprogram.

Når burde jeg bytte regnskapsprogram?

Mange tror de ikke kan bytte regnskapsprogram midt i året, men det stemmer ikke. Du kan bytte regnskapsprogram akkurat når det passer deg. Men om du er registrert i mva-registeret anbefaler vi å bytte etter endt mva-periode, og ikke midt i en periode. Om du ikke er mva-registrert trenger du ikke tenke på det.

Hvordan velge riktig regnskapsprogram for din bedrift?

Det er mange tilbydere på markedet, og det er ikke alltid like lett å sammenligne tjenester på kryss og tvers. Vi har laget en guide for hva som er viktig å se etter når du skal teste et regnskapsprogram. Du finner den her: Teste regnskapsprogram. Vi håper den kan være til hjelp! 

Det er i tillegg viktig å tenke på om bedriften skal vokse, da trenger du jo et program som kan vokse i takt med din bedrift. Kanskje du også ønsker at regnskapsprogrammet skal snakke med andre systemer som du bruker? Da er verdt å sjekke ut hvor mange integrasjoner regnskapsprogrammet har. Til slutt spiller jo pris en stor rolle for mange, og da er det viktig å finne ut om det er mange ekstra kostnader knytte til oppstart og bruk.

Hva skjer med dataene mine når jeg bytter regnskapsprogram?

Som bedrift må du oppbevare dine regnskapsdata inntil 5 år. Det varierer fra leverandør til leverandør om dette blir lagret i systemet med lesetilgang, eller om du må eksportere dataen din og lagre det selv (her finnes det flere gratis alternativer i skyen som Dropbox eller Google sin disk). Det er derfor viktig at du sjekker dette opp med din tidligere leverandør.

Jeg velger å bytte – hvordan går jeg frem nå?

De aller fleste leverandørene hjelper ofte med overgangen og hvis du skulle stå fast. I eAccounting har vi flere guider på hvordan du enkelt kan flytte dataene din, hvordan du kommer i gang og selvfølgelig gratis support på både telefon, chat og e-post! 

Slik bytter du til oss: 

Trenger du et regnskapsprogram?

Prøv eAccounting gratis i 30 dager. Helt uforpliktende!